Barnboksbloggar

Barnboksbloggar

Eftersom jag själv skriver barnböcker så skulle jag vilja hitta några bra barnboksbloggar att följa. Gärna med tips kring skrivande, publicering och marknadsföring. Nedan har jag listat de bloggar jag hittar när jag söker. Jag har bara listat aktiva bloggar. Finns det någon viktig jag missat? Hjälp mig gärna att komplettera!

http://www.barnboksprat.se/ ”Barnboksprat är en blogg som handlar om barnböcker från pekböcker till ungdomsböcker, nya såväl som gamla.”

http://bokunge.se/ ”Bokunge är en blogg om böcker för små barn, som drivs av tre barnboksjunkies. Här hittar du recensioner, tips och nyheter om böcker för barn upp till tio år. Vi är oberoende, och skriver om böcker från alla förlag.”

http://www.barnboksbloggen.se/ “Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker.”

http://barnboksverket.se/ ”Vi startade Barnboksverket för att samla våra energier, för att sporra och inspirera varandra. Vi tänker nu att vi vill dela med oss av vad vi går igenom för processer och delge de erfarenheter och kunskaper vi plockar upp på vägen, och på så vis vara en inspirationskälla och kanske en hjälpresurs för människor som står i begrepp att göra samma sak. Vi vill också verka som ett intresseväckande och underhållande forum för bildskapare eller bokläsare i allmänhet.”

http://barnochungdomsbok.blogspot.se/ “En blogg om NYA och BRA barn- och ungdomsböcker.”

https://bokohoj.wordpress.com/ ”Sammanfattar och berättar kortfattat om barnböcker.”

https://www.barnboksakademin.com/kronikor/index.shtml ”Svenska Barnboksakademins syfte är att främja god barn- och ungdomslitteratur och verka opinionsbildande.”

http://www.barnboksforlag.se/blogg/ ”Olika sätt att publicera ditt manus” Lista över barnboksförlag etc.

http://gemigboken.blogspot.se/ ”Vi arbetar på Varbergs stadsbibliotek och tipsar här om böcker, för stora och små barn, som vi gillar”

http://kim-m-kimselius.blogspot.se/ ”En blogg om Skrivtips, Boktips; Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter. Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok. Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.”

https://bokfreak.se ”På Bokfreak recenserar och tipsar vi om ungdomsböcker, men också annat som har med kultur för unga att göra.”

https://bokhemligheter.wordpress.com/ ”Om böcker för barn och ungdom”

http://www.kalasdags.se/blogs/barnboksbloggen/index.htm ”Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker”

http://www.bladenbrinner.se ”Ett pod för dig som är förälder, lärare, bibliotekarie eller läsare. Det är fyllt av samtal, intervjuer och tips om böcker för barn och unga”

https://barahastbocker.wordpress.com/ ”Bara Hästböcker vänder sig till dig som jobbar med unga och läsande och till dig som skriver om litteratur.”

2 svar på ”Barnboksbloggar

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.